Log-in

A Magyar Tudomány Ünnepe az Evangélikus Hittudományi Egyetemen
2016. november 16-17.

   

A megújulás igénye és követelménye nemcsak a reformációra vonatkozik, mint mozgalomra és teológiai iskolára, hanem ezek kutatására és tudományos értelmezésére is. Természetes ezért, hogy a reformációra, sőt reformációkra vonatkozó felfogások mozgásban vannak, néha igen gyorsan megváltoznak. Konferenciánk nyolc előadása olyan kérdéseket közelít meg, melyekre a kortárs kutatók a hagyományos megítéléstől igen eltérő válaszokat adnak.
(Részletes program)

 


Nyílt nap

Az Evangélikus Hittudományi Egyetem szeretettel meghív minden érdeklődő középiskolást és gyülekezeti tagot a 2016. november 23-án, szerda reggel 9:00 órakor kezdődő nyílt napra.

Jelentkezés november 18-ig az ebédigény megjelölésével a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

További információ és részletes program a Rektori Hivatalban kérhető.


A reformáció színei - Tanulmányút a reformáció helyszínein

 

Hat teológus hallgató vehetett részt 2016. október 8-16. között az Egyháztörténeti Tanszék szervezésében a reformáció színei tematikájú egyháztörténeti és ökumenikus tanulmányúton. Az út a reformáció 500. évfordulójára készülve annak gazdag nyugati egyháztörténeti hátterét kívánta közvetlenül megismertetni a részt vevő hallgatókkal. Gömbös Tamás beszámolója.


A szembenállástól a közösségig

"A Lutheránus–Római Katolikus Egység Bizottsága által 2013-ban kiadott, A szembenállástól a közösségig címet viselő tanulmány kapcsán ökumenikus tanulmányi napra került sor az Evangélikus Hittudományi Egyetemen. 2016. október 12-én egy asztalhoz ültek római katolikus, evangélikus, református, pünkösdista egyházvezetők, teológusok, diákok, hogy kimondják: a terhes örökség ellenére látnak maguk előtt pozitív jövőképet az ökumenikus párbeszéd terén"

A konferenciáról szóló teljes cikk az evangelikus.hu oldalán olvasható. (szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna)


Terminus:


Felhívások:

 

Keresés

Mit tanulhatok itt?

    teológus, lelkész, kántor, hittantanár, katekéta-lelkipásztori munkatárs szakok, szociáletika, Biblia-teológia szakirányok, egyházzene, etika, egyháztörténet, vallásismeret, pedagógusok továbbképzése ...

Terminusok

Irattár

Sólyom Jenő Alapítvány

Az EHE támogatására

Számlaszám:

 

 

 

11714006-20309868

Adószám:

18049000-1-42

dpr

Magyarországi Evangélikus Egyház
Magyarországi Evangélikus Egyház

 

Go to top