2014.október 15.

Sajtóközlemény   

      

Az evangélikus hittudományi egyetem épületeinek energetikai korszerűsítése

 

Az Evangélikus Hittudomány Egyetem 190,58 millió forintot nyert az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretein belül.  A támogatás lehetővé tette az Evangélikus Hittudományi Egyetem épületeinek fűtési és HMV rendszerének korszerűsítését, napkollektoros rendszer kialakítását, napelemek felszerelését, az utólagos külső hőszigetelést.

Az épületek energetikai tényezői már nem feleltek meg, a fűtés- és HMV rendszere nem tettek eleget a kor elvárásainak, nyílászárói és fényforrásai mára elavulttá váltak.

A most befejeződött projekt keretein belül napelemes rendszert építettek ki, a fűtési- és a HMV rendszert teljesen felújították napkollektorokkal segítve a működését.  Sor került a homlokzat utólagos külső hőszigetelésére, valamint a nyílászárók cseréjére is. A régi világítótesteket új, energiatakarékos darabokra cserélték.

A projekt elsődleges célcsoportja az Evangélikus Hittudományi Egyetem valamennyi dolgozója és diákja.  A projekt környezeti hatásterülete azonban nemcsak az érintett ingatlanra terjed ki, hanem az elérni kívánt indikátorértékekkel közvetve az egész ország energiaellátásának biztonságát és versenyképességét javítja, a környezeti állapot megőrzését érdemben szolgálja.

Az igényelt támogatás összege 190 580 521 Ft.

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósult meg.

További információ kérhető:

Evangélikus Hittudományi Egyetem

Cím: 1141 Budapest, Rózsavölgyi köz 3.

E-mail:

Honlap: teol.lutheran.hu